Strona główna
Wyszukaj
Moduł analityczny
Kraj
Autor
Instytucja
Czasopismo
Helpdesk
Pomoc
API
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
ISSN: 0921-9668, EISSN: 1573-9104
SPRINGER
PBN-ID: 30694
Zaloguj
Statystyka
Publikacje
Moduł Analityczny obejmuje jedynie prace już zarchiwizowane w Module Sprawozdawczym PBN.
Publikacje
50
35 od 2013
1 w tym roku
Przeglądaj publikacje
Punktacja ministerialna
35
na liście czteroletniej
Punkty na listach rocznych
▰
Punkty na liście czteroletniej
▰
Przetwarzanie...
XML
XLS
HTML
Temp
Autor
Autor
Autor
Redaktor
Tytuł
Tytuł
Źródło
Źródło/Numer ISXN
Rok publikacji
–
Typ
Artykuł
Książka
Rozdział
Monografia z rozdziałami
Filtruj
Sortowanie:
Tytuł
Tytuł
Rok
Rok
Najstarsza modyfikacja
Ostatnia modyfikacja
50 publikacji
p
p
1
2
3
p
p
20
50
100
Artykuł
PBN-AR
Allergenic potential of tomatoes cultivated in organic and conventional systems
10.1007/s11130-015-0520-7
Zmodyfikowano:
08/12/2019 03:28:56
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Ewelina Hallmann
Maria Rembiałkowska
+ 3
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2015
Instytucja
Wydział Żywienia Człowieka (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
Data archiwizacji
06-12-2019 14:21:25
Artykuł
PBN-AR
Allergenicity of tomatoes cultivated in organic and conventional systems.
10.1007/s11130-015-0520-7
Zmodyfikowano:
10/04/2017 09:15:21
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Ewelina Hallmann
Maria Rembiałkowska
Joanna Leszczynska
Marta Skorupa
Marta Słowianek
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Żywienia Człowieka (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
Data archiwizacji
08-04-2017 00:02:04
Artykuł
PBN-AR
Allergenicity potential of tomatoes cultivated in organic and conventional systems
10.1007/s11130-015-0520-7
Zmodyfikowano:
12/04/2017 03:25:16
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Joanna Leszczynska
Marta Słowianek
Marta Skorupa
+ 2
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (Politechnika Łódzka)
Data archiwizacji
16-03-2017 00:31:13
Artykuł
PBN-AR
Comparative Study of Predominant Phytochemical Compounds and Proapoptotic Potential of Broccoli Sprouts and Florets.
10.1007/s11130-018-0665-2
Zmodyfikowano:
10/11/2018 03:36:24
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 8)
Paweł Paśko
Małgorzata Tyszka-Czochara
Agnieszka Galanty
Joanna Gdula-Argasińska
Paweł Żmudzki
Henryk J. Bartoń
Paweł M. Zagrodzki
+ 1
Źródło
Plant Foods Hum. Nutr. (35pkt w roku publikacji)
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2018
Instytucja
Wydział Farmaceutyczny (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie)
Data archiwizacji
08-11-2018 12:22:34
Artykuł
PBN-AR
Dextrins from Maize Starch as Substances Activating the Growth of Bacteroidetes and Actinobacteria Simultaneously Inhibiting the Growth of Firmicutes, Responsible for the Occurrence of Obesity
10.1007/s11130-016-0542-9
Zmodyfikowano:
12/04/2017 03:25:16
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Katarzyna Śliżewska
+ 4
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (Politechnika Łódzka)
Data archiwizacji
12-04-2017 00:01:52
Artykuł
PBN-AR
Dextrins from Maize Starch as Substances Activating the Growth of Bacteroidetes and Actinobacteria Simultaneously Inhibiting the Growth of Firmicutes, Responsible for the Occurrence of Obesity
10.1007/s11130-016-0542-9
Zmodyfikowano:
06/03/2017 14:33:39
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Mieczysław Szalecki
+ 4
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Collegium Medicum (Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach)
Data archiwizacji
01-03-2017 00:37:48
Artykuł
PBN-AR
Dextrins from Maize Starch as Substances Activating the Growth of Bacteroidetes and Actinobacteria Simultaneously Inhibiting the Growth of Firmicutes, Responsible for the Occurrence of Obesity
10.1007/s11130-016-0542-9
Zmodyfikowano:
03/03/2017 03:27:09
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Renata Barczyńska-Felusiak
Janusz Kapuśniak
+ 3
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Matematyczno-Przyrodniczy (Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie)
Data archiwizacji
01-03-2017 00:37:57
Artykuł
PBN-AR
Dextrins from maize starch as substances activating the growth of bacteroidetes and actinobacteria simultaneously inhibiting the growth of firmicutes, responsible for the occurrence of obesity.
10.1007/s11130-016-0542-9.
Zmodyfikowano:
22/10/2018 13:27:22
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Mieczysław Litwin
+ 4
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka"
Data archiwizacji
31-08-2016 10:02:01
Artykuł
PBN-AR
Effect of boiling in water of barley and buckweat groats on the antioxidant properties and dietary fiber composition
10.1007/s11130-014-0425-x
Zmodyfikowano:
06/03/2017 19:12:21
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Elżbieta Gujska
+ 4
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2014
Instytucja
Wydział Nauki o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Data archiwizacji
01-03-2017 00:55:02
Artykuł
PBN-AR
Effect of boiling in water of barley and buckwheat groats on the antioxidant properties and dietary fiber composition
10.1007/s11130-014-0425-x
Zmodyfikowano:
28/03/2017 03:27:06
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Agnieszka Drożdżyńska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Krzysztof Dziedzic
+ 1
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2014
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Data archiwizacji
03-12-2015 14:00:36
Artykuł
PBN-AR
Effect of fruit pomace addition on shortbread cookies to improve their physical and nutritional values
10.1007/s11130-016-0561-6
Zmodyfikowano:
18/12/2017 13:39:14
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 6)
Eulalia J. Borowska
Sylwester Czaplicki
Aneta Dąbrowska
Beata Roszkowska
Małgorzata Tańska
+ 1
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Nauki o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Data archiwizacji
01-03-2017 00:55:00
Artykuł
PBN-AR
Effect of Iron Status in Rats on the Absorption of Metal Ions from Plant Ferritin
10.1007/s11130-014-0413-1
Zmodyfikowano:
24/03/2017 11:53:55
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Halina Staniek
Magdalena Zielińska-Dawidziak
+ 2
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2014
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Data archiwizacji
03-12-2015 14:00:36
Artykuł
PBN-AR
Effect of iron status in rats on the absorption of metal ions from plant ferritin
10.1007/s11130-014-0413-1
Zmodyfikowano:
09/03/2017 12:56:52
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Iwona Hertig
Krzysztof Wojciech Nowak
+ 3
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2014
Instytucja
Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Data archiwizacji
04-12-2015 15:31:47
Artykuł
PBN-AR
Effect of Replacing Cocoa Powder by Carob Powder in the Muffins on Sensory and Physicochemical Properties
10.1007/s11130-018-0675-0
Zmodyfikowano:
01/09/2019 03:27:22
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 7)
Iwona Jasińska-Kuligowska
+ 6
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition (35pkt w roku publikacji)
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2018
Instytucja
Wydział Towaroznawstwa (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu)
Data archiwizacji
30-08-2019 12:02:28
Artykuł
PBN-AR
Effect of Replacing Cocoa Powder by Carob Powder in the Muffins on Sensory and Physicochemical Properties
10.1007/s11130-018-0675-0
Zmodyfikowano:
10/11/2018 03:27:47
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 13)
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Marcin Kidoń
Aleksader Siger
Magdalena Rudzińska
Jacek Nowak
Iwona Jasińska-Kuligowska
+ 6
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition (35pkt w roku publikacji)
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2018
Instytucja
Wydział Towaroznawstwa (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu)
Data archiwizacji
08-11-2018 12:03:26
Artykuł
PBN-AR
Effect of sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pulp oil consumption on fatty acids and Vitamin A and E accumulation in adipose tissue and liver of rats
10.1007/s11130-017-0610-9
Zmodyfikowano:
12/07/2019 03:33:23
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 4)
Sylwester Czaplicki
Dorota Ogrodowska
Iwona Konopka
+ 1
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition (35pkt w roku publikacji)
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2017
Instytucja
Wydział Nauki o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Data archiwizacji
10-07-2019 10:07:21
Artykuł
PBN-AR
Effect of sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) pulp oil consumption on fatty acids and vitamin A and E accumulation in adipose tissue and liver rats
10.1007/s11130-017-0610-9
Zmodyfikowano:
20/07/2018 03:43:45
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 4)
Sylwester Czaplicki
Iwona Zofia Konopka
Dorota Ogrodowska
Ryszard Jerzy Zadernowski
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION (35pkt w roku publikacji)
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2017
Instytucja
Wydział Nauki o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Data archiwizacji
24-08-2017 09:29:14
Artykuł
PBN-AR
Effect of storage on acrylamide and 5-hydroxymethylfurfural contents in selected processed plant products with long shelf-life
10.1007/s11130-015-0523-4
Zmodyfikowano:
23/03/2018 03:27:54
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 5)
Joanna Michalak
Elżbieta Gujska
Marta Czarnowska-Kujawska
Joanna Klepacka
Fabian Nowak
Źródło
Plant Foods for Human Nutrition
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Nauki o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie)
Data archiwizacji
21-03-2018 12:55:08
Artykuł
PBN-AR
Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion In vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content
10.1007/s11130-016-0537-6
Zmodyfikowano:
12/04/2017 03:24:05
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 7)
Agnieszka Maria Drożdżyńska
Danuta Górecka
Artur Edward Szwengiel
+ 4
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Data archiwizacji
11-04-2017 00:01:00
Artykuł
PBN-AR
Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion in vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content.
10.1007/s11130-016-0537-6
Zmodyfikowano:
09/03/2017 09:36:04
przez:
Autorzy
(liczba autorów: 7)
Krzysztof Dziedzic
Jarosław M. Walkowiak
+ 5
Źródło
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
(segment A pozycja 9537, 35 pkt.)
Rok
2016
Instytucja
Wydział Lekarski I (Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu)
Data archiwizacji
01-03-2017 00:35:19
50 publikacji
p
p
1
2
3
p
p
20
50
100