Antioxidant effects of gastrointestinal digested purple carrot extract on the human cells of colonic mucosa
PBN-AR
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Źródłowe zdarzenia ewaluacyjne
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
FOOD CHEMISTRY
ISSN
0308-8146
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
1 January
Strony od-do
1069-1077
Numer tomu
190
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
purple carrot anthocyanins
gastrointestinal digestion
colon mucosa
antioxidant capacity
in vitro
oxidative stress
DNA damage
intracellular ROS
pl
antocyjany marchwi purpurowej
trawienie żołądkowo-jelitowe
śluzówka okrężnicy
Inne
System-identifier
0000010545
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych