Developments and strategies in the spectrochemical elemental analysis of fruit juices
PBN-AR
Instytucja
Wydział Chemiczny (Politechnika Wrocławska)
Źródłowe zdarzenia ewaluacyjne
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
eng
Czasopismo
TRAC-TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
ISSN
0165-9936
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
Strony od-do
68-80
Numer tomu
vol. 55
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
pol
napoje
przygotowanie próbek
makroelementy
mikroelementy
Streszczenia
Język
eng
Treść
Information on the concentration of major, minor and trace elements in fruit juices is very important because the popularity of these beverages and the rate of their consumption have rapidly increased in the past 20 years. For the overwhelming majority of cases, the elemental analysis of fruit juices is carried out using spectrochemical analytical methods, which normally require samples of fruit juices to be prepared by decomposing their organic matrix and releasing elements in a form suitable for measurement. This review covers different aspects of the elemental analysis of fruit juices and the societal implications related to the presence of various elements in these beverages. We review in detail sample-preparation procedures executed before the elemental analysis together with calibration strategies used, and quality assurance and quality control of results.
Inne
System-identifier
000192108
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych