A low-frequency sensor for determination of honey electrical properties in varying temperature conditions
PBN-AR
Instytucja
Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
ISSN
0260-8774
EISSN
Wydawca
ELSEVIER SCI LTD
DOI
URL
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
Strony od-do
17-22
Numer tomu
138
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
Impedance spectroscopy
Acacia honey
Sensor
Non-destructive measurements
Open access
Tryb otwartego dostępu
Inne
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Inna
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
The aim of the research was to test a prototype sensor used to determine the electrical properties of acacia honey. The sensor, placed inside a measurement cell, was connected to a precise LCR meter, which collected the impedance readings in the frequency range from 20 Hz to 2 MHz. The measurement results were analyzed using the electrical equivalent circuit (EEC) approach. The values of parameters describing impedances of four EEC elements, which were a capacitor, a constant phase element and two resistors, obtained at various temperatures from −10 °C to 35 °C during honey heating and cooling processes, were presented, as well as dielectric permittivity spectra of honey. The paper discusses the temperature dependence of the EEC electrical parameters and the functionality of the sensor.
Cechy publikacji
ORIGINAL_ARTICLE
Inne
System-identifier
593238
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych