Chapter Five – Occurrence, Detection, and Molecular and Metabolic Characterization of Heat-Resistant Fungi in Soils and Plants and Their Risk to Human Health
PBN-AR
Instytucja
Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Advances in Agronomy
ISSN
0065-2113
EISSN
Wydawca
ELSEVIER ACADEMIC PRESS INC
DOI
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
Strony od-do
161-204
Numer tomu
132
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
(liczba autorów: 3)
Pozostali autorzy
+ 2
Słowa kluczowe
en
Byssochlamys; Fruit contamination; Heat-resistant fungi; Mycotoxins; Neosartorya; Spoilage food; Talaromyces
Open access
Tryb otwartego dostępu
Inne
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Inna
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
Heat-resistant fungi are often factors causing spoilage of heat-processed products. Contamination of agricultural raw materials is often a result of their contact with soil. Materials contaminated by spores of heat-resistant fungi can be a risk to consumers' health because of toxic metabolites (mycotoxins) produced by these microorganisms. Due to resistance of fungi to high temperatures they are able to survive industry pasteurization process. Therefore, the only way to prevent the growth of these microorganisms in the product is suitable selection of material by conducting tests for the presence of heat-resistant fungi. The use of traditional culture methods is long and, therefore, does not apply in the selection of raw materials for production. However, time is a critical factor in assessing the acceptance or rejection of a given batch of raw material, due to the necessity of processing it fresh, which is very important especially in the case of fruit.
Cechy publikacji
ORIGINAL_ARTICLE
Inne
System-identifier
589831
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych