Anti-inflammatory effects of gastrointestinal digested Sambucus nigra L. fruit extract analysed in co-cultured intestinal epithelial cells and lipopolysaccharide-stimulated macrophages
PBN-AR
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Journal of Functional Foods
ISSN
1756-4646
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
A
Strony od-do
649-660
Numer tomu
19
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
elderberry
Sambucus nigra
elderberry fruits
anti-inflammatory potential
in vitro digestion
transepithelial transport
intracellular ROS generation
proinflammatory genes expression
pl
bez czarny
Sambucus nigra
owoce bzu czarnego
potencjał przeciwzapalny
trawienie in vitro
Cechy publikacji
original-article
Inne
System-identifier
0000012168
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych