The influence of bread enriched with bioactive components on body weight control, carbohydrate metabolism, and lipid profile
PBN-AR
Instytucja
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
Książka
Tytuł książki
Bread and its fortification for nutrition and health benefits
Data publikacji
2016
ISBN
978-1-4987-0156-3
Wydawca
Taylor and Francis Group
Publikacja
Główny język publikacji
en
Tytuł rozdziału
The influence of bread enriched with bioactive components on body weight control, carbohydrate metabolism, and lipid profile
Rok publikacji
2016
Strony (od-do)
355-372
Numer rozdziału
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
1,3
Hasło encyklopedyczne
Autorzy
Słowa kluczowe
en
bread
bioactive components
Body Weight Control
lipids metabolism
carbohydrate metabolism
pl
pieczywo
składniki bioaktywne
kontrola masy ciała
metabolizm lipidów
gospodarka węglowodanowa
Cechy publikacji
chapter-in-a-book
Inne
System-identifier
0000012325