Novel Flavonol Glycosides from the Aerial Parts of Lentil (Lens culinaris)
PBN-AR
Instytucja
Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
MOLECULES
ISSN
1420-3049
EISSN
Wydawca
MDPI AG
DOI
URL
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
Strony od-do
18152-18178
Numer tomu
19
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
Słowa kluczowe
en
lentil
Lens culinaris
phenolic compounds
flavonoids
NMR
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Licencja otwartego dostępu
Inna
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
While the phytochemical composition of lentil (Lens culinaris) seeds is well described in scientific literature, there is very little available data about secondary metabolites from lentil leaves and stems. Our research reveals that the aerial parts of lentil are a rich source of flavonoids. Six kaempferol and twelve quercetin glycosides were isolated, their structures were elucidated using NMR spectroscopy and chemical methods. This group includes 16 compounds which have not been previously described in the scientific literature: quercetin 3-O-β-D-glucopyranosyl(1→2)-β-D-galactopyranoside-7-O-β-D-glucuropyranoside (1), kaempferol 3-O-β-D-glucopyranosyl(1→2)-β-D-galacto-pyranoside-7-O-β-D-glucuropyranoside (3), their derivatives 4–10,12–15,17,18 acylated with caffeic, p-coumaric, ferulic, or 3,4,5-trihydroxycinnamic acid and kaempferol 3-O-{[(6-O-E-p-coumaroyl)-β-D-glucopyranosyl(1→2)]-α-L-rhamnopyranosyl(1→6)}-β-D-galactopyranoside-7-O-α-L-rhamnopyranoside (11). Their DPPH scavenging activity was also evaluated. This is probably the first detailed description of flavonoids from the aerial parts of lentil.
Cechy publikacji
ORIGINAL_ARTICLE
Inne
System-identifier
580945
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych