Mikroflora kiszonek
PBN-AR
Instytucja
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
pl
Czasopismo
Życie Weterynaryjne
ISSN
0137-6810
EISSN
Wydawca
Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
DOI
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
12
Strony od-do
1031-1036
Numer tomu
89
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
pl
pasze
kiszonki
mikroflora
bakterie kwasu mlekowego
drozdze
mikroorganizmy niepozadane
Clostridium botulinum
Listeria monocytogenes
zanieczyszczenia pasz
mikotoksyny
plesne
en
silage
microorganism
ensiling
C. botulinum
L. monocytogenes
Streszczenia
Język
en
Treść
Microbiological quality of silage has an enormous impact on health and productivity of farm animals, as well as human safety. Therefore, it is important proper fertilising of fields and crops of which silage is made, correctness of ensiling management and thermal processing of food of animal origin (milk, meat) in which pathogenic factors for human may occur (L.. monocytogenes, C. botulinum, botulinum toxins). In this study, groups of microorganisms commonly present in silage, potential pathogens of animals and caused by them diseases, also recent results of microbiological study on silage used in animal feeding in Poland, are presented.
Cechy publikacji
praca doświadczalna
Inne
System-identifier
554600