Effect of ball milling and thermal treatment on exchange bias and magnetocaloric properties of Ni48Mn39.5Sn10.5Al2 ribbons
PBN-AR
Instytucja
Instytut Metalurgii i Inżynierii Materiałowej im. Aleksandra Krupkowskiego Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
JOURNAL OF MAGNETISM AND MAGNETIC MATERIALS
ISSN
0304-8853
EISSN
Wydawca
ELSEVIER SCIENCE BV
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
223-230
Numer tomu
401
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0,35
Autorzy
Pozostali autorzy
+ 5
Słowa kluczowe
en
Magnetic shape memory alloys
Heusler alloys
Melt spun ribbons
Martensitic transformation
Magnetocaloric effect
Streszczenia
Język
en
Treść
The combined effect of ball milling and subsequent heat treatment on microstructure, magnetic, magnetocaloric and exchange bias properties of Ni48Mn39.5Sn10.5Al2 ribbons is reported. The annealing treatment results in the increase of the critical martensitic transformation temperature. The magnetic entropy change ΔSM of the order of 7.9 and −2.3 J kg K−1 for the annealed 50–32 µm powder fraction is determined. This is less than in the as melt spun ribbon but appears at a considerably higher temperature. At the same time EB is decreased due to annealing treatment. This decrease is attributed to the strengthened ferromagnetic exchange coupling due heat induced stress and structural relaxation
Cechy publikacji
ORIGINAL_ARTICLE
Inne
System-identifier
726909
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych