5-O-Caffeoylquinic acid: A spectroscopic study and biological screening for antimicrobial activity
PBN-AR
Instytucja
Wydział Biologiczno-Chemiczny (Uniwersytet w Białymstoku)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
LWT - Food Science and Technology
ISSN
0023-6438
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
471-479
Numer tomu
65
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
1,3
Słowa kluczowe
angielski
chlorogenic acid; 5-O-caffeoylquinic acid; spectroscopy; DFT study; antimicrobial activity
Open access
Tryb otwartego dostępu
Inne
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
angielski
Treść
5-O-Caffeoylquinic acid (5-CQA, chlorogenic acid) is one of the major chlorogenic acids present in many fruits, vegetables and herbs. Because of its high biological importance and the widespread confusion in the literature concerning the nomenclature of caffeoylquinic acids, the comprehensive structural, spectroscopic and biological studies are necessary. In this work the FT-IR, FT-IR ATR, FT-Raman, UV, 1 H (400.15 MHz), 13 C (100.63 MHz) and 2D (COSY, HSQC, HMBC) NMR, as well as theoretical (at B3LYP/6-311þþG(d,p) level) studies of 5-O-caffeoylquinic acid were carried out. Accurate geometrical parameters as well as atomic charges are reported. Full and proper assignments of bands on vibrational as well as 1 H and 13 C NMR spectra are made. In addition, 5-CQA was tested for its minimum inhibitory concentration (MIC) against Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecium, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Candida albicans. The obtained MIC values were in the range 5e10 mg/ml. Out of the tested microorganisms, 5-CQA possesses the strongest antimicrobial activity against Klebsiella pneumonia. 5-O-Caffeoylquinic acid: A spectroscopic study and biological screening for antimicrobial activity (PDF Download Available). Available from: https://www.researchgate.net/publication/281971684_5-O-Caffeoylquinic_acid_A_spectroscopic_study_and_biological_screening_for_antimicrobial_activity [accessed May 6, 2016].
Cechy publikacji
publikacja naukowa oryginalna
Inne
System-identifier
PX-578835bcc2dc0c625e1cf2f5
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych