Characterization of phenolic compounds and antioxidant and anti-inflammatory properties of red cabbage and purple carrot extracts
PBN-AR
Instytucja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
EN
Czasopismo
Journal of Functional Foods
ISSN
1756-4646
EISSN
Wydawca
Elsevier Ltd.
DOI
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
133-146
Numer tomu
Vol. 21
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
Pozostali autorzy
+ 2
Słowa kluczowe
EN
Red cabbage
Anti-inflammatory activity
Phenolic compounds
Anthocyanins
Purple carrot
Cechy publikacji
original-article
Inne
System-identifier
000059663
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych