Chemical Modifications of Starch: Microwave Effect
PBN-AR
Instytucja
Wydział Matematyczno-Przyrodniczy (Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
International Journal of Polymer Science
ISSN
1687-9422
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
Strony od-do
Article ID 867697
Numer tomu
2015
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Inna
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
This paper presents basic methods of starch chemical modification, the effect of microwave radiation on the modification process, and the physicochemical properties of starch. It has been shown that the modifications contribute to improvement of the material performance and likewise to significant improvement of itsmechanical properties.As a result,more andmore extensive use of starch is possible in various industries. In addition, methods of oxidized starch and starch esters preparation are discussed. Properties of microwave radiation and its impact on starch (with particular regard to modifications described in literature) are characterized.
Cechy publikacji
Artykuł przeglądowy
Zrecenzowana naukowo
Inne
System-identifier
PX-56985fdd810641ecf917f219
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych