Influence of modification of the amino acids ionic liquids on their physico-chemical properties: Ionic liquids versus ionic liquids-supported Schiff bases
PBN-AR
Instytucja
Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
ISSN
0167-7322
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
211-218
Numer tomu
224
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
amino acid ionic liquids
amino acid ionic liquids supported Schiff bases
ionic liquid
Streszczenia
Język
en
Treść
Amino acid ionic liquids and amino acid ionic liquid-supported Schiff bases, derivatives of salicylaldehyde or benzaldehyde and various amino acids (l-valine, l-leucine, L-isoleucine, l-threonine, l-histidine, l-methionine and l-tryptophan) have been investigated by means of various spectroscopic techniques (NMR, UV–Vis, IR). Their physico-chemical properties (glass transition temperature (Tg), decomposition temperatures at 5% (Td5%) and 50% (Td50%) weight loss, specific rotation [?], miscibility) have been also determined and compared. The influence of the Schiff base formation and presence of the intramolecular hydrogen bond on spectral parameters, thermal stability, glass transition temperature of tetrabutylammonium salts of amino acids have been shown.
Inne
System-identifier
15430
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych