Application of the Doehlert Matrix for the Determination of the Optimal Conditions of Hydrolysis of Soybean Protein in Subcritical Water
PBN-AR
Instytucja
Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Industrial & Engineering Chemistry Research
ISSN
0888-5885
EISSN
1520-5045
Wydawca
American Chemical Society
DOI
URL
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
4
Strony od-do
1320-1326
Numer tomu
53
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.5
Autorzy
(liczba autorów: 2)
Pozostali autorzy
+ 1
Autorzy przekładu
(liczba autorów przekładu: 0)
Streszczenia
Język
en
Treść
Hydrolysis of soybean protein to amino acids in a hydrothermal batch reactor was conducted. The effects of the initial raw material concentration, reaction temperature, and holding time on the yield of amino acids were investigated. Based on the results of a soybean protein hydrothermolysis optimization analysis, a mathematical model for the reaction was developed. The highest amino acid production was observed for suspensions containing no more than 10 wt % soybean protein. At this concentration, in good agreement with the experimental results, a maximum estimated amino acid yield of 0.63 g/g of raw material was obtained at 250 °C after 14 min. Secondary reactions involving decarboxylation, deamination, transamination, and oxidation might explain the different amino acid profiles before and after hydrothermolysis
Inne
System-identifier
WUTbc536acf479a455eac55a279d387b854
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych