Effects of rye bread enriched with green tea extract on weight maintenance and the characteristics of metabolic syndrome following weight loss: a pilot study.
PBN-AR
Instytucja
Wydział Lekarski I (Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD
ISSN
1096-620X
EISSN
1557-7600
Wydawca
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
6
Strony od-do
698-705
Numer tomu
18
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
(liczba autorów: 3)
Pozostali autorzy
+ 2
Słowa kluczowe
en
Metabolic syndrome X - diet therapy
Functional food - utilization
Plant extracts - therapeutic use
Bread
Rye
Weight loss
pl
Zespół X metaboliczny - leczenie dietą
Żywność funkcjonalna - wykorzystanie
Wyciągi roślinne - stosowanie lecznicze
Pieczywo
Żyto
Ubytek masy ciała
Cechy publikacji
original-article
Inne
System-identifier
0000092805
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych