Effects of organic compounds on the macroalgae culture of Aegagropila linnaei
PBN-AR
Instytucja
Wydział Chemii (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Open Chemistry
ISSN
EISSN
2391-5420
Wydawca
De Gruyter Open
DOI
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
1
Strony od-do
1040-1044
Numer tomu
13
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
Pozostali autorzy
+ 3
Streszczenia
Język
en
Treść
The effects of the impact of four organic compounds (ascorbic acid, biotin, glucose and sucrose) on ash, protein, fiber, fat and amino acid contents in the freshwater Aegagropila linnaei biomass were examined in 7 and 14 days of cultivations in high concentrations of tested compounds (100 mg L-1). The presence of examined organic compounds had a negligible effect on the development of algae and their biomass composition. There were no significant differences in the amino acids composition in the biomass in the presence of organic compounds compared to the test system. However, the increase in ash content was observed irrespective of the cultivation time in the case of all used organic compounds. Only slight differences in crude fat concentration were observed in the case of 7 days cultivation with ascorbic acid, biotin and sucrose, while the highest increase of ash content was observed after 14 days of supplementation with glucose. None of the compounds affected changes in amino acid content in the Aegagropila linnaei biomass. The results suggest that an environment enriched with the test organic compounds had only minimal, or at most short-term, effects on the algal biomass composition.
Cechy publikacji
Chemia
Inżynieria chemiczna
Chemistry
Chemical engineering
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:768456
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych