Dieta chłopów galicyjskich na przełomie XIX i XX wieku
PBN-AR
Instytucja
Wydział Historyczny (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
polski
Czasopismo
Roczniki Dziejów Społecznych i Gospodarczych
ISSN
0080-3634
EISSN
Wydawca
Instytut Historii PAN
DOI
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
291-315
Numer tomu
76
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
1,54
Autorzy
(liczba autorów: 1)
Słowa kluczowe
PL
Galicja
chłopi
dieta
warzywa
owoce
produkty zbożowe
mięso i nabiał
tłuszcze
przyprawy
napoje
EN
Galicia
diet
vegetables and fruits
cereal products
meat and dairy
fats
beverages
condiments
Cechy publikacji
peer-reviewed
original-article
Inne
System-identifier
51506