Wpływ dodatku czosnku w produkcji frytek na zawartość akrylamidu i wybrane cechy jakościowe
PBN-AR
Instytucja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
polski
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
ISSN
0365-9445
EISSN
2353-9054
Wydawca
POLSKIE TOWARZYSTWO FARMACEUTYCZNE, DLUGA 16, WARSAW, POLAND, 00-238
DOI
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
3
Strony od-do
276-281
Numer tomu
49
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
polski
Czosnek
Frytki
Akrylamid
Barwa
Tłuszcz
angielski
Garlic
French fries
Acrylamide
Colour
Fat
Inne
System-identifier
PX-58417b9e82ce356b20bdd11e