Application of in vitro stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) cultures in obtaining steviol glycoside rich material
PBN-AR
Instytucja
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Herba Polonica
ISSN
0018-0599
EISSN
2449-8343
Wydawca
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
DOI
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
1
Strony od-do
50-63
Numer tomu
61
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
steviol glycosides
in vitro cultures
secondary metabolites
micropropagation
Stevia rebaudiana
stevia
stevioside
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa-Niekomercyjne-Bez utworów zależnych
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
Stevia is a plant attracting attention due to its capability to synthesize a group of chemical compounds with sweet taste, i.e. steviol glycosides. Steviol glycosides are successfully applied as a natural sweetener, and some of them have also therapeutic properties. This paper presents available information on the use of stevia plant tissue cultures with the focus on their potential application in food industry. Detailed analysis was done concerning the research employing in vitro culture techniques and the use of them in biosynthesis of secondary metabolites of high importance for the food industry. Both established achievements and most recent publications on stevia were used for assessment of practical applications of the aforementioned techniques and prospects for their development.
Cechy publikacji
ORIGINAL_ARTICLE
Inne
System-identifier
656996
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych