Use of Sensory Analysis Methods to Evaluate the Odor of Food and Outside Air
PBN-AR
Instytucja
Wydział Chemiczny (Politechnika Gdańska)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
ENG
Czasopismo
CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
ISSN
1064-3389
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
20
Strony od-do
2208-2244
Numer tomu
45
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
CHEMOMETRY
DESCRIPTIVE ANALYSIS METHODS
ODOR NUISANCE
SENSORY ANALYSIS
Streszczenia
Język
Treść
Sensory analysis is applied in many areas of daily life. It is used to carry out the sensory evaluation of foodstuffs or other products and to evaluate the properties of odors present in the environment. The authors attempt to summarize the knowledge on the classification and application of sensory analysis methods to evaluate the odor nuisance of air, which allows the identification of sensory impressions and determination of their intensity levels. This article also presents a short history of sensory analysis and describes the chemometric techniques used for data processing. The main attention is focused on detailed description and comparison of sensory analysis methods: differential methods, scaling methods, differential settings methods, and descriptive analysis methods.
Inne
System-identifier
132632
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych