Kulinaria w przestrzeni miasta : nowe trendy, nowe potrzeby mieszkańców
PBN-AR
Instytucja
Wydział Filologiczny (Uniwersytet Opolski)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
pl
Czasopismo
Studia Etnologiczne i Antropologiczne
ISSN
1506-5790
EISSN
2353-9860
Wydawca
Uniwersytet Śląski
DOI
URL
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
Strony od-do
48-64
Numer tomu
15
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.8
Autorzy
(liczba autorów: 1)
Słowa kluczowe
pl
kulinaria, miasto, street food, "śniadanie na trawie", produkty tradycyjne
en
culinary, city, street food, “breakfast on the grass”, traditional products
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Inna
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Po publikacji
Ilość miesięcy od publikacji
1
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
The subject of this article is culinary trends observable in Polish cities during the past few years. They include both the rediscovered practices, directly related to the cultural (culinary) heritage of a particular area, and these which have become popular only recently. According to the author, characteristic culinary fads are: the promotion of local delicacies on a large scale, growing interest in shopping in farmers’ markets offering organic produce (bio-markets) and traditional goods, growing popularity of street food (including street food festivals and picnics), and organizing the so called “breakfast on the grass” events.
Inne
System-identifier
UO3cb9b000a6ce4d769a3b315165f72cfd