Activity of compounds of natural origin against Alicyclobacillus acidoterrestris, a common fruit juices contaminant
PBN-AR
Instytucja
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności (Politechnika Łódzka)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Biotechnology and Food Science
ISSN
2084-0136
EISSN
2299-6818
Wydawca
Politechnika Łódzka
DOI
Rok publikacji
2015
Numer zeszytu
1
Strony od-do
9-22
Numer tomu
79
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
Alicyclobacillus acidoterrestris
essential oils
bacteriocins
fruit products spoilage
antimicrobial activity
Streszczenia
Język
en
Treść
Fruit product industry struggles with emerging problem of microbial contamination with Alicyclobacillus acidoterrestris. This acidothermophilic, soil-borne and sporeforming bacterium posses ability to survive commercial pasteurization and thus may cause fruit juices spoilage. Even modern technologies are not effective enough to eliminate A. acidoterrestris from the industrial environments. The green consumer attitude and safety standards suggest adaptation of natural and safe solutions. This paper summarizes the bioactivity of compounds of natural origin which could serve as anti-alicyclobacilli preservation agents maintaining stability of fruit juices.
Cechy publikacji
Biotechnologia – dziedzina nauk technicznych
Technologia żywności i żywienia
Biotechnology – field of technical sciences
Food and nutrition sciences
discipline:Biotechnologia – dziedzina nauk technicznych
discipline:Mikrobiologia
discipline:Technologia żywności i żywienia
discipline:Biotechnology – field of technical sciences
discipline:Microbiology
discipline:Food and nutrition sciences
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:779919