Changes of pectin nanostructure and cell wall stiffness induced in vitro by pectinase
PBN-AR
Instytucja
Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Carbohydrate Polymers (40pkt w roku publikacji)
ISSN
0144-8617
EISSN
Wydawca
ELSEVIER SCI LTD
DOI
URL
Rok publikacji
2017
Numer zeszytu
Strony od-do
197–207
Numer tomu
161
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
AFM
atomic force microscopy
CWM
cell wall material
WSP
water soluble pectins
CSP
chelator soluble pectins
DASP
sodium carbonate soluble pectins
GalA
d-galacturonic acid
Streszczenia
Język
en
Treść
Structural modifications of fruit cell-wall pectins are controlled by various enzymes. In this in vitro study, the cell wall material (CWM) from pear fruit (Pyrus communis L.) was treated using pectinases in two concentrations. Water soluble (WSP), chelator soluble (CSP) and sodium carbonate soluble (DASP) pectin fractions were extracted from CWM. By visualization of enzymatic-induced changes of structure and CWM stiffness using an atomic force microscopy (AFM), the role of pectins in the mechanical properties of cell walls was shown. Galacturonic acid (GalA) content in pectin fractions was assayed as well. This experiment unveiled evidence of the structural degradation of molecules in pectin fractions extracted from CWM caused by in vitro pectinase action and softening of CWM due to pectin removal that might be related to the creation of empty spaces in the cellulose-hemicellulose network.
Cechy publikacji
discipline:Agronomia
discipline:Agronomy
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:782004
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych