Evaluation of the antibacterial activity of cystatin against selected strains of Escherichia coli
PBN-AR
Instytucja
Wydział Farmaceutyczny (Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
FOLIA BIOLOGICA-KRAKOW
ISSN
0015-5497
EISSN
Wydawca
POLISH ACAD SCIENCES, INST SYSTEMATICS EVOLUTION ANIMALS
DOI
URL
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
3
Strony od-do
187-192
Numer tomu
62
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
Hen egg white cystatin
biopreservatives
hen egg
Escherichia coli
Streszczenia
Język
en
Treść
The aim of this study was to analyze the antibacterial activity of hen egg white cystatin against selected Escherichia coli strains. We used a monomeric solution of hen egg white cystatin in bovine serum albumin (BSA) with added phosphate buffered saline (PBS), and three test strains: Escherichia coli ATCC 23811, Escherichia coli ATCC 8739 and Escherichia coli ATCC 25922. The effect of cystatin against the tested strains was determined on the basis of minimal inhibitory concentration (MIC) and survival curves of the microorganisms in a cystatin-containing environment during incubation at various temperatures. Our study confirmed the activity of cystatin against the analyzed Escherichia coli strains. taining environment, as compared to control samples incubated in a ovocystatin-deficient medium. Depending on the incubation temperature (20°C or 37°C) the reduction persisted up to 12 hours after incubation
Cechy publikacji
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:469368
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych