Culinary values of beef meat
PBN-AR
Instytucja
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie)
Książka
Tytuł książki
Modern Trends in Livestock: proceedings 10th International Symposium
Data publikacji
2013
ISBN
978-86-82431-69-5
Wydawca
Institute for Animal Husbandry
Publikacja
Główny język publikacji
en
Tytuł rozdziału
Culinary values of beef meat
Rok publikacji
2013
Strony (od-do)
102-112
Numer rozdziału
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0,5
Hasło encyklopedyczne
Autorzy
(liczba autorów: 6)
Pozostali autorzy
+ 4
Słowa kluczowe
en
beef meat, culinary value
Streszczenia
Język
en
Treść
Beef and veal consumption quality is characterized by esthetic look, flavor, tenderness, succulence. Nutritional quality is characterized by content and composition of proteins, fats, vitamins, mineral components and digestibility. Technological quality is the water holding capacity, pH, fat, protein and connective tissue content and the size of meat pieces. The sanitary quality depends on the amount of microorganisms, residues of harmful substances and contaminations. The ethical quality depends on organic farming, religious believes as well as welfare aspects. The increase in prices results also from improved quality features of beef. Beef belongs to one of the most valuable meats in regard to nutrition value, which is determined by the proximate composition and the content of exogenous compounds.
Inne
System-identifier
UR8dd089b04ea14f8eb7532b7c8d49028e