Capon production - breeding stock, rooster castration and rearing methods and meat quality.
PBN-AR
Instytucja
Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
EN
Czasopismo
Annals of Animal Science
ISSN
1642-3402
EISSN
2300-8733
Wydawca
IZ PIB Kraków
DOI
Rok publikacji
2014
Numer zeszytu
4
Strony od-do
769-777
Numer tomu
14
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.81
Autorzy
(liczba autorów: 1)
Słowa kluczowe
EN
: capon
castration
rearing methods
meat quality
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa-Niekomercyjne-Bez utworów zależnych
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Streszczenia
Język
EN
Treść
Over the last decade, there has been an increased consumer interest in niche food products with special aroma and flavour, and rich in nutrients. Poland has a large (19 lines) and valuable collection of laying hens enrolled in the genetic resources conservation programme. Research to date has shown these hen breeds to vary in phenotype, productivity, and biological quality of hatching eggs and meat. A significant problem in using hens for both egg and meat production is that the number of unwanted cockerels increases with increasing intensity of egg production. This problem can be overcome by castration of cockerels. Roosters were sterilized long before Christ, first as a religious ritual and then to increase the body weight of birds. The qualities of capon meat were noticed much later when it turned out to be more delicate, juicy and tender compared to rooster meat. The aim of this paper was to review the literature on capon production, including the effects of castration on the bird’s body and on the quality of meat obtained.
Cechy publikacji
Praca-oryginalna
Inne
System-identifier
4870
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych