Wybrane aspekty przechowywania bulw ziemniaka w kontekście jakości surowca
PBN-AR
Instytucja
Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie)
Informacje podstawowe
Rok publikacji
2016
Główny język publikacji
pl
Książka z rozdziałami
Przekład językowy
Ocena KEN
Edycja naukowa
Strony
131
Numer tomu
Seria wydawnicza
Numer w serii wydawniczej
Numer wydania
Wydawca
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Miejsce wydania
Kraków
ISBN
978-83-64377-15-0
ISMN
ISSN
Mapa
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
9.5
Autorstwo oznaczone
Redaktorzy
(liczba redaktorów: 1)
Streszczenia
Język
en
Treść
With regard to food safety, potato has become a crucial raw material but also a very sensitive one to numerous factors. The significance of potato as a raw material for production of safe food refers mainly to fried and baked products. Food produced from potato bulbs in raised temperature (above 120oC) is burdened with risk of acrylamide content. The main parameter of potato bulbs, which decides on the possibility of acrylamide formation, is the increased content of reductive sugar. Among factors which decide on accumulation of reductive sugars in potato bulbs, the following are significant: varietal properties of potato, applied cultivation, storage conditions and the most important is the storing temperature.
Inne
System-identifier
UR5392d866e0ba43f3b509059264038c0b