Antioxidant activity of honey supplemented with bee products
PBN-AR
Instytucja
Wydział Technologii Żywności (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Natural Product Research
ISSN
1478-6419
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
12
Strony od-do
1436-1439
Numer tomu
30
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.5
Słowa kluczowe
en
honey, bee products, antioxidant activity, antiradical properties
Streszczenia
Język
en
Treść
The aim of this work was to evaluate the influence of supplementation of multiflower honey with bee products on the phenolic compound content and on antioxidant activity. Average total phenolic and flavonoids contents in the multiflower honeys were 36.06 ± 10.18 mg GAE/100 g and 4.48 ± 1.69 mg QE/100 g, respectively. The addition of royal jelly did not affect significantly the phenolic compound content and antioxidant activity. Supplementation of honey with other bee products, i.e. beebread, propolis, pollen, resulted in significant increase in the total phenolic and flavonoids contents, and in antiradical activity and reducing power, with the largest effect found for addition of beebread. Significant linear correlations between the total phenolic and flavonoids contents and antiradical activity and reducing power were found.
Inne
System-identifier
URe9404c96e9b347e4aef4bb9b2a18f9a4
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych