A new algorithm for identifying the flavour of B0s mesons at LHCb
PBN-AR
Instytucja
Instytut Fizyki Jądrowej im. Henryka Niewodniczańskiego Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
JOURNAL OF INSTRUMENTATION
ISSN
1748-0221
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2016
Numer zeszytu
Strony od-do
P05010
Numer tomu
11
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
Analysis and statistical methods
Particle identification methods
Pattern recognition
cluster finding
calibration and fitting methods
DECAYS
TOOL
Open access
Tryb otwartego dostępu
Inne
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
en
Treść
A new algorithm for the determination of the initial flavour of B-s(0) mesons is presented. The algorithm is based on two neural networks and exploits the b hadron production mechanism at a hadron collider. The first network is trained to select charged kaons produced in association with the B-s(0) meson. The second network combines the kaon charges to assign the B-s(0) flavour and estimates the probability of a wrong assignment. The algorithm is calibrated using data corresponding to an integrated luminosity of 3 fb(-1) collected by the LHCb experiment in proton-proton collisions at 7 and 8 TeV centre-of-mass energies. The calibration is performed in two ways: by resolving the B-s(0)-B-s(0) flavour oscillations in B-s(0) -> D-s(-)pi(+) decays, and by analysing flavour-specific B-s2*(5840)(0) -> B+K- decays. The tagging power measured in B-s(0) -> D-s(-)pi(+) decays is found to be (1.80 +/- 0.19 ( stat) +/- 0.18 (syst))%, which is an improvement of about 50% compared to a similar algorithm previously used in the LHCb experiment.
Cechy publikacji
peer-reviewed
original-article
Inne
System-identifier
25808
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych