Antioxidant activity of broad bean seed extract and its phenolic composition
PBN-AR
Instytucja
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Journal of Functional Foods (45pkt w roku publikacji)
ISSN
1756-4646
EISSN
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2017
Numer zeszytu
-
Strony od-do
656-662
Numer tomu
38 (Part B)
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
(liczba autorów: 2)
Słowa kluczowe
en
Broad bean
Antioxidant activity
Phenolic compounds
Streszczenia
Język
en
Treść
The crude acetonic extract of broad bean seeds was separated into fraction I (low-molecular-weight compounds) and fraction II (tannin fraction) using Sephadex LH-20 column chromatography with ethanol and acetone/water (1:1, v/v) as the mobile phases. Phenolics present in the crude extract and fractions thereof showed antioxidant and radical-scavenging properties determined using several methods (emulsion system, ABTS, DPPH, and reducing power assays). Fraction II exhibited higher antioxidant efficacy than those of the crude extract and fraction I. In the crude extract, 14 compounds, namely phenolic acids (p-coumaric, ferulic), catechins (epicatechin, epicatechin glucoside, epicatechin gallate), procyanidin gallate, prodelphidin dimer, gallate procyanidin dimer, and digallate procyanidin dimer, were identified by HPLC-DAD-MS. Catechin gallate, digallate procyanidin dimer, and gallate procyanidin dimer were the major phenolics present in the extract.
Inne
System-identifier
252-001264
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych