Comments on the High Pressure Preservation of Human Milk
PBN-AR
Instytucja
Instytut Wysokich Ciśnień Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
Food Science and Nutrition Studies
ISSN
2573-1661
EISSN
2573-167X
Wydawca
Scholink Inc.
Rok publikacji
2017
Numer zeszytu
2
Strony od-do
71-86
Numer tomu
1
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
1,3
Słowa kluczowe
angielski
human milk
foods preservation
high pressures
thermodynamics
microbiology
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Data udostępnienia w sposób otwarty
Streszczenia
Język
angielski
Treść
The current state of studies on the high pressure preservation of the human milk is briefly presented. It is indicated that reaching (i) the antimicrobial safety, (ii) antiviral safety, and (iii) high nutritional, metabolic and immunological quality, may be difficult for a “classical” single pressure pulse High Pressure Preservation (HPP) treatment. It is shown that the sudden decompression leads to additional physical processes, which can be important for supporting the HPP technology. Additional advantages were reached due to the two-pulse compression, with subsequent values: P = 200 MPa and 400 MPa. Tests included the microbiological insight for the two-weeks storage. It is also shown that the decay of the number of microorganisms under the high pressure follows the relation n(t) = n0exp(At)exp(Bt2). Finally, issues regarding containers for the high pressure preservation of human milk are discussed.
Inne
System-identifier
PX-5a9407a3d5de7465a80574f2
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych