Electronic Tongue-A Tool for All Tastes?
PBN-AR
Instytucja
Instytut Chemii Fizycznej Polskiej Akademii Nauk
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
BIOSENSORS-BASEL
ISSN
2079-6374
EISSN
Wydawca
MDPI AG, Basel, Switzerland
DOI
Rok publikacji
2018
Numer zeszytu
1
Strony od-do
1-24
Numer tomu
8
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
en
electronic tongue
sensor arrays
pattern recognition
chemometrics
Streszczenia
Język
en
Treść
Electronic tongue systems are traditionally used to analyse: food products, water samples and taste masking technologies for pharmaceuticals. In principle, their applications are almost limitless, as they are able to almost completely reduce the impact of interferents and can be applied to distinguish samples of extreme complexity as for example broths from different stages of fermentation. Nevertheless, their applications outside the three principal sample types are, in comparison, rather scarce. In this review, we would like to take a closer look on what are real capabilities of electronic tongue systems, what can be achieved using mixed sensor arrays and by introduction of biosensors or molecularly imprinted polymers in the matrix. We will discuss future directions both in the sense of applications as well as system development in the ever-growing trend of low cost analysis.
Cechy publikacji
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:869782
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych