Changes in carbohydrate contents in table potato tubers under the influence of soil conditioner UGmax
PBN-AR
Instytucja
Wydział Przyrodniczy (Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
ISSN
1589-1623
EISSN
1785-0037
Wydawca
CORVINUS UNIV BUDAPEST
DOI
URL
Rok publikacji
2019
Numer zeszytu
2
Strony od-do
2315-2324
Numer tomu
17
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0,50
Słowa kluczowe
pl
Bulwy
Odmiany roślin
Preparat UGmax
Sacharoza
Węglowodany
Ziemniaki
Streszczenia
Język
en
Treść
The content of total sugars and reducing sugars in potato tubers is one of the most important quality features determining the suitability for direct consumption and for processing into food products. The objective of the study was to determine the effect of the soil conditioner UGmax on total sugars, reducing (simple) sugars and sucrose in potato tubers. Experimental material consisted of tubers of second early table potato grown in a field experiment conducted in central-eastern Poland. Following chemical analyses, statistical calculations were performed and they demonstrated a significant effect − an application of the soil conditioner UGmax contributed to an increase in the tuber content of reducing sugars compared with control potato tubers. The highest simple sugar content was found after three applications of the soil conditioner at the rate of 1.0 and 2.0 dm3ha-1. The remaining carbohydrates determined in the study did not respond to UGmax application. Cultivars grown in the study differed significantly in terms of reducing sugar content only, more sugars being accumulated by Tajfun rather than Satina.
Cechy publikacji
original-article
Inne
System-identifier
0273002018981
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych