Beneficial Effect of Oligofructose-Enriched Inulin on Vitamin D and E Status in Children with Celiac Disease on a Long-Term Gluten-Free Diet: A Preliminary Randomized, Placebo-Controlled Nutritional Intervention Study.
PBN-AR
Instytucja
Wydział Lekarski z Oddziałem Stomatologii i Oddziałem Nauczania w Języku Angielskim (Uniwersytet Medyczny w Białymstoku)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Nutrients (35pkt w roku publikacji)
ISSN
2072-6643
EISSN
2072-6643
Wydawca
DOI
URL
Rok publikacji
2018
Numer zeszytu
Strony od-do
e 1768
Numer tomu
10
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Autorzy
(liczba autorów: 4)
Pozostali autorzy
+ 3
Autorzy przekładu
(liczba autorów przekładu: 0)
Słowa kluczowe
EN
Adolescent
Blood proteins - analysis
Calcium - blood
Celiac disease - blood
Celiac disease - diet therapy
Child
Child, preschool
Diet, gluten-free - methods
Dietary supplements
Female
Humans
Inulin - administration & dosage
Magnesium - blood
Male
Nutritional status
Oligosaccharides - administration & dosage
Parathyroid hormone - blood
Phosphates - blood
Pilot projects
Prebiotics - administration & dosage
Serum albumin - analysis
Treatment outcome
Vitamin A - blood
Vitamin D - analogs & derivatives
Vitamin D - blood
Vitamin E - blood
Open access
Tryb otwartego dostępu
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Inne
System-identifier
0000061813
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych