The Prevalence of Yeast and Characteristics of the Isolates from the Digestive Tract of Clinically Healthy Turkeys
PBN-AR
Instytucja
Wydział Medycyny Weterynaryjnej (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
AVIAN DISEASES (35pkt w roku publikacji)
ISSN
0005-2086
EISSN
1938-4351
Wydawca
AMER ASSOC AVIAN PATHOLOGISTS
DOI
URL
Rok publikacji
2018
Numer zeszytu
3
Strony od-do
286-290
Numer tomu
62
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.5
Autorzy
(liczba autorów: 3)
Pozostali autorzy
+ 1
Słowa kluczowe
angielski
Candida
intestinal tract
Rhodotorula
Trichosporon
turkey
yeast
Streszczenia
Język
angielski
Treść
This study was undertaken to explore the issue of yeast species prevalence in colonizing the gastrointestinal tract of healthy turkeys. The samples were collected from the beak cavity, crop, and cloaca of 5-wk-old turkeys, cultured and classified using morphological, biochemical, and genetic analysis based on ITS1-5.8rRNA-ITS2 fragment sequencing. Our of all the samples, 12.4% were yeast positive. The highest number of strains, 50% of the total collected, were isolated from the crop, with 30.8% coming from the beak cavity and 19.2% from the cloaca. The most frequently isolated yeast belonged to Candida species (88.5, followed by Trichosporon (7.7 and Rhodotorula (3.8. The most prevalent species was Candida catenulata (30.7, followed by Candida albicans (21.7, Candida pahnioleophila (17.4, Candida rugosa (17.4, and Candida glabrata (8.7. The present study, showing the prevalence of yeast species of the gastrointestinal tract, is a stepping stone to investigating the physiological mycobiota of turkeys' gastrointestinal tract.
Inne
System-identifier
UPWr6badc93e30664b7e93561f63144c4607
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych