Analiza innowacyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce
PBN-AR
Instytucja
Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
pl
Czasopismo
Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa (12pkt w roku publikacji)
ISSN
0860-6846
EISSN
Wydawca
Instytut Organizacji i Zarządzania w Przemyśle ORGMASZ
DOI
Rok publikacji
2017
Numer zeszytu
10
Strony od-do
140-155
Numer tomu
Link do pełnego tekstu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0,70
Autorzy
(liczba autorów: 1)
Słowa kluczowe
angielski
Food industry Innovations Capital expenditure Enterprises cooperation
Streszczenia
Język
angielski
Treść
This article presents an analysis of selected aspects of innovation activities of food industry enterprises in Poland between the years 2010 and 2014. This goal has been achieved through the expenditures provided for innovation activities and the effects achieved in this area and measured by two factors: the share of the sales of new products, or significantly improved products, in the total sale, and the share of the enterprises which introduced product and processing innovations, as well as innovative organisational and marketing solutions. The enterprises examined in this study understand the need of introducing innovation; they undertake innovation activities both in the area of technological and non-technological innovations. The actively innovative enterprises also show a considerable tendency to take up cooperation with external subjects within the framework of the innovation activity they incorporate.(original abstract)
Cechy publikacji
Ekonomia
Nauki o zarządzaniu – dziedzina nauk ekonomicznych
Economics
Management – field of economics
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:907932