A comparison of the chemical composition of the seeds of linseed and pea cultivars grown in pure stands or mixtures
Instytucja
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
en
Czasopismo
Journal of Natural Fibers (25pkt w roku publikacji)
ISSN
1544-0478
EISSN
1544-046X
Wydawca
TAYLOR & FRANCIS INC
DOI
URL
Rok publikacji
2018
Numer zeszytu
1
Strony od-do
2-9
Numer tomu
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
0.80
Słowa kluczowe
en
Linseed; pea; sowing method; cultivars; chemical composition; amino acid composition; fatty acid
Streszczenia
Język
en
Treść
A three-year field experiment was conducted to compare the chemical composition of the seeds of two linseed-pea mixtures, that is the cv. ‘Flanders’ with the cv. ‘Ramrod’ and cv. ‘Barbara’ with cv. ‘Phönix’. The results indicate that the chemical composition of the seeds of the linseed cultivars was not significantly affected by the sowing method, indicating that the species traits of linseed are constant. The mixed sowing increased the content of threonine and proline in the protein of the Flanders cultivar seeds and slightly increased the protein content of the seeds of both linseed cultivars in the mixtures with pea.
Cechy publikacji
discipline:Agronomia
discipline:Agronomy
Original article
Original article presents the results of original research or experiment.
Oryginalny artykuł naukowy
Oryginalny artykuł naukowy przedstawia rezultaty oryginalnych badań naukowych lub eksperymentu.
Inne
System-identifier
PBN-R:904010
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych