Impact of storage at room temperature on the properties of CiP solutions
PBN-AR
Instytucja
Wydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING
ISSN
0046-9750
EISSN
Wydawca
INST BREWING
DOI
URL
Rok publikacji
2019
Numer zeszytu
3
Strony od-do
374-382
Numer tomu
125
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
angielski
brewery
CiP system
cleaning solution
stability
Streszczenia
Język
angielski
Treść
This work reports the analysis of cleaning solutions used in cleaning in place (CiP) and the changes that occur during storage at room temperature. Tests were performed on different solutions used to clean brewhouse vessels and a mash filter in a local brewery. The solutions were collected from CiP tanks after regeneration and were stored for three months in darkness at room temperature. Over time, the physical, chemical and microbiological parameters of the cleaning solutions were analysed. At the end of the study, the solutions were evaluated in terms of surface wetting and cleaning capability. The results showed that storage of the solutions at room temperature contributed to the agglomeration of particulates into larger conglomerates that may contrib.
Cechy publikacji
Oryginalny artykuł naukowy
Inne
System-identifier
PX-5d95db32d5def03af82fdb95
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych