Images of the Machined Surface in Evaluation of the Efficiency of a Micro-Smoothing Process
PBN-AR
Instytucja
Wydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska)
Informacje podstawowe
Główny język publikacji
angielski
Czasopismo
STROJNISKI VESTNIK-JOURNAL OF MECHANICAL ENGINEERING
ISSN
0039-2480
EISSN
Wydawca
ASSOC MECHANICAL ENGINEERS TECHNICIANS SLOVENIA
DOI
URL
Rok publikacji
2019
Numer zeszytu
65
Strony od-do
410-419
Numer tomu
7-8
Identyfikator DOI
Liczba arkuszy
Słowa kluczowe
angielski
machining, belt grinding, micro-smoothing, image processing, wavelet analysis
Open access
Tryb otwartego dostępu
Otwarte czasopismo
Wersja tekstu w otwartym dostępie
Wersja opublikowana
Licencja otwartego dostępu
Creative Commons — Uznanie autorstwa
Czas opublikowania w otwartym dostępie
Razem z publikacją
Data udostępnienia w sposób otwarty
2019-06-17
Streszczenia
Język
angielski
Treść
The micro-smoothing in this paper concerns belt-grinding operations in two varieties that differ in the use of axial oscillations. The method relies on the continuous slow introduction of the finishing film in the working zone. The film is applied to the rotating workpiece with a defined pressure and axial oscillation. The quality of the machined surface is evaluated as a function of the finishing time. A model of the belt-grinding efficiency was developed taking into account the machined surface quality. In a monitoring system, an image of the machined surface was applied, decomposed into ten sub-images, which in turn were described by the energy parameter. The decrease of image energy was modelled, and the efficiency of the micro-smoothing process was evaluated, which in turn enabled the estimation of the finishing time. The results confirmed the correctness of the proposed methodology in the analysis of the finishing time of the belt-grinding operations.
Cechy publikacji
Oryginalny artykuł naukowy
Inne
System-identifier
PX-5dc56b8fd5dee6021c2b0807
CrossrefMetadata from Crossref logo
Cytowania
Liczba prac cytujących tę pracę
Brak danych
Referencje
Liczba prac cytowanych przez tę pracę
Brak danych