×

Serwis używa ciasteczek ("cookies") i podobnych technologii m.in. do utrzymania sesji i w celach statystycznych. • Ustawienia przeglądarki dotyczące obsługi ciasteczek można swobodnie zmieniać. • Całkowite zablokowanie zapisu ciasteczek na dysku komputera uniemożliwi logowanie się do serwisu. • Więcej informacji: Polityka cookies OPI PIB


  • 13.08.2015 13:41:21
  • Elżbieta Szymańska [1]
  • [1] Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Brak afiliacji
Nie znaleziono publikacji cytujących ten artykuł
  1. Cyrson E.: Kompendium wiedzy o gospodarce. PWN, Warszawa-Poznań 2000.
  2. Globalisation and Competitiveness: Relevant Indicators. STI Working Papers. OECD, Paris 1996, No. 5.
  3. Goraj L., Osuch D., Płonka R.: Wyniki standardowe uzyskane przez gospodarstwa rolne uczestniczące w Polskim FADN w 2006 roku. IERiGŻ-PiB, Warszawa 2007.
  4. Lubiński M.: Konkurencyjność gospodarki czy przedsiębiorstwa. "Gospodarka Narodowa" 1995, nr 6.
  5. Mantura W.: Systematyzacja czynników konkurencyjności przedsiębiorstwa przemysłowego. Zeszyty Naukowe. Politechniki Poznańska, Poznań 2001, nr 32.
  6. Production Costs and Margins of Pig Fattening Farms - 2008. Report European Commission, Brussels 2009. http://ec.europa.eu/agriculture/rica/pdf/sa0601_granivores_ en.pdf
  7. Rocznik statystyczny rolnictwa. GUS, Warszawa 2010.
  8. Rusielik R., Prochowicz J.: Porównanie efektywności skali produkcji mleka w wybranych gospodarstwach Europy w 2005 roku. Roczniki Nauk Rolniczych. Seria G. Warszawa 2007, tom 94, zeszyt 1.
  9. Rynek mięsa, stan i perspektywy. IERiGŻ, ARR, MRiRW, Warszawa 2010, nr 39.
  10. Skarżyńska A., Pokrzywa T., Augustyniak-Grzymek T.: Produkcja koszty ekonomiczne i dochody wybranych produktów rolniczych w latach 2000-2001. IERiGŻ, Warszawa 2002.
  11. Szymańska E.: Efektywność skali w gospodarstwach trzodowych w Polsce. Prace Naukowe. AE, Wrocław 2010, nr 144.